voor al uw grondwerk
Deutz[!imgslider_title     _2!]

Welkom op de website van loonbedrijf Ton van Petten


...

History

Historie Loonbedrijf Ton van Petten

Mijn naam is Ton van Petten, getrouwd met Liesbeth en we hebben twee zoons; Alex van 9 jaar en  Stef van 6 jaar. 

Na de middelbare school ben ik thuis in het loonbedrijf van mijn vader gaan werken (Loonbedrijf Piet  van Petten)

Toen het agrarische werk minder werd, ben ik in 1992 voor mezelf begonnen en heb een Atlas 1302D uit 1977 van het Loonbedrijf overgenomen. Daarmee ben ik het sloopwerk in gegaan bij CA. de Groot in Alkmaar. In 1996 kocht ik een nieuwe CASE 688B mobiele kraan met sorteerknijper.

Met deze kraan draaide ik toen mee in het sloopwerk en in de losse verhuur, af en toe werd de Atlas ook nog van stal gehaald. Maar de Atlas werd snel ingeruild en er kwam een Hanomag HW130 voor  terug.  In 1998 ben ik bij Visser en Smit Hanab gaan werken in de kabels en leidingen. Al gauw deed ik daar gas -en waterleiding fitten en aanleggen,  kabels lassen van huisaansluiting tot hoofd -en aanvoerroutes. 

Mijn vader vertrok in 2001 naar Frankrijk. Ik heb toen  een gedeelte van het loonwerk overgenomen met de daarbij behorende loods waar wij nu gevestigd zitten. De boerderij en het land is verkocht. 

In 2001 kocht ik een Etec  808 mobiele kraan met dubbele giek en vierwiel besturing. In 2002 ben ik gaan werken voor gemeente Zaanstad.

Eind 2002 werd de Etec  ingeruild voor een nieuwe CASE WX 90 met vacuümpomp. Zo konden we banden zetten  en stelconplaten leggen. Ook gingen we plantsoenen opknappen. Zodoende kwamen er ook kleinere machines.

Bij de Gemeente werden de werken groter en moest ik het gaan aannemen. Zo ben ik samen met Andre Nat steeds meer uiteenlopende werken gaan doen. We kregen ook meer  agrarisch werk en werk voor aannemers te doen  zo als rioolwerk, schoeiingen , land opknappen en andere werkzaamheden.

In 2006 kocht ik een Deutz Agrotron 4,95 en een nieuwe VGM kieper. 

In 2007 werd dit uitgebreid met een nieuwe Deutz Agrotron K110. 

In 2009 zijn we begonnen met rondebalen persen met een Vicon RF130 combie.  En zo komen er al meer machines  en doen wij bijna alle voorkomende werkzaamheden.

In 2009 werd de CASE wx90 ingeruild voor  een Neuson 9503 mobiel met dubbele giek en vierwielbesturing. Deze machine kunnen we  echt voor  al het werk inzetten.

In 2011 kwam een nieuwe Neuson 8003 rupskraan. Deze kraan is uitgerust met brede rupsen en dubbele knik giek en word ingezet voor het plaatsen van Bosman molenputten in veengebieden.  Dit gebeurd in samenwerking met de firma Windkracht  (Cor Bus) 

Het bedrijfsgebouw  wordt nu, na bijna na 10 jaar van procedures, uitgebreid met een bedrijfswoning en een extra loods. Wij hopen dit in 2012 te realiseren.